Geschiedenis

De Harley-Davidson Package Truck.

"Speciale bezorging"


Zoekt u het verleden van de package truck en koestert u de gevoelens van de tijden van weleer, dan kan ik u melden dat Harley Davidson in 1915 de package truck heeft geïntroduceerd. Er bestond geen enkel idee of er met dit nieuwe concept de commerciële markt bediend kon worden.

Hiervoor was er al een poging met een motorfiets truck op niets uitgelopen en toch bleef Harley Davidson voortborduren op het idee van een bedrijfsvoertuig. Met een nieuwe constructie werd er leven geblazen in de package truck om met alle hoop en veel verwachtingen het nieuwe concept tot een succes te laten worden. De constructie had veel weg van een container op het onderstel van een zijspan waarmee Harley Davidson met vele vormen containers de juiste snaar wist te raken bij de kleine ondernemer.
De kleine ondernemer zag kansen om met deze vehicles zijn waar te venten en al rijdend als opvallend reclame object te fungeren. 
Dit was succes verzekerd, het deed menig voorbijganger de nekken draaien als er weer wat geks op stond.

Uiteindelijk na 42 jaar in productie werd dit succes ingehaald door de servicecar en kwam er een eind aan het succes van de package truck.

  

Na de ontdekking van dit stukje verleden besloot Ollie rond 2016 om deze tijden weer te doen herleven. De stoute schoenen werden aangetrokken om de daad bij het woord te voegen. Tesamen met een team van "ollechies" hebben we onder de naam Ollie's Compagny het concept de kleine ondernemer met zijn package truck weer in zijn oude vorm teruggebracht om vervolgens net als vroeger met de package truck bij de mensen langs te gaan om zijn of haar waar te venten, te etaleren en wat al niet meer. 

De Ollie's realiseren zich dat de tijden zijn veranderd wat betreft de snelheid van handelen en het geen tijd hebben voor elkaar. Met Ollie's Compagny willen we de balans van vroeger en nu in evenwicht brengen. Het resultaat mag er zijn. De Ollie's zijn dan ook dankbaar voor de hulp die zij hierbij mochten krijgen.

Daarom dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.